Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την ύπαρξη της Λέσχης Ανάγνωσης του σχολείου μας, υπό την ευθύνη της αγαπημένης μας φιλόλογου, κ. Ελένης Λυκοδήμου.

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας γονείς μαθητών του Σχολείου μας, εκπαιδευτικοί, αλλά και φίλοι/-ες του Σχολείου.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στις 8/11/2023 στο χώρο του Γραφείου των καθηγητών.  Κάθε μέλος παρουσίασε τον εαυτό του και τη σχέση του με τα βιβλία και τη λογοτεχνία.

Συζητήθηκαν δύο μικροδιηγήματα το «Είναι το δράμα του απογοητευμένου…» του Γκαμπριὲλ Γκαρσία Μάρκες (Gabriel García Márquez) και το «Θέμα για το τέλος του κόσμου» του Ἀντόλφο Μπιόυ Κασάρες (Adolfo Bioy Casares)(από την ιστοσελίδα του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Πλανόδιον»).

Η συμμετοχή μας στη Λέσχη Ανάγνωσης, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την ανάγνωση.

Η Λέσχη μας προσφέρει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε νέα βιβλία που μπορεί να μην είχαμε σκεφτεί ποτέ να διαβάσουμε μόνοι μας.

Αυτόν τον μήνα, η κ. Ελένη Λυκοδήμου μας καλεί να αφεθούμε στη μαγεία του διηγήματος του Daniel Keyes, “Λουλούδια για τον ‘Αλγκερνον”.

Τον επόμενο μήνα, θα έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε και να συζητήσουμε το έργο του συντοπίτη μας, κ. Σπύρου Κιοσσέ, με τίτλο “Τα Πρωτοβρόχια”. Το βιβλίο αυτό θα συζητηθεί με την παρουσία του συγγραφέα, ελπίζουμε, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Σχολείου μας είναι ανοιχτή σε φανατικούς και μη αναγνώστες και έχει στόχο τη φιλαναγνωσία και την όμορφη εμπειρία της συν-ανάγνωσης.

Ελάτε στο ταξίδι αυτό, στο 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου, για να δημιουργήσουμε μαζί μια νέα κοινότητα αναγνωστριών και αναγνωστών.