Σας προσκαλούμε σε έναν συναρπαστικό εκπαιδευτικό περίπατο προς τον κόσμο της τέχνης, της γεωμετρίας και της φαντασίας, μέσα από το πρόγραμμα μας με τίτλο “Αναζητώντας την κρυφή γεωμετρία των ζωγράφων.”

Η τέχνη πάντα έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ανθρωπότητα, αλλά η επιρροή που έχει ασκήσει στη γεωμετρία είναι ενίοτε αγνοημένη. Στο πρόγραμμα μας, θα ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο κορυφαίοι ζωγράφοι από διάφορες εποχές και κουλτούρες χρησιμοποίησαν τη γεωμετρία για να δημιουργήσουν τα αριστουργήματά τους. Θα εξερευνήσουμε πώς οι αναλυτικές, γεωμετρικές δομές και συμμετρίες επηρέασαν την δημιουργία τους.

Μέσα από δραστηριότητες, παραδείγματα, και ανοιχτές συζητήσεις, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την κρυφή γεωμετρία που κρύβεται πίσω από τα έργα των μεγάλων ζωγράφων. Επίσης, θα εξερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η γεωμετρία συνδέεται με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας.

Αυτό το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως της γνώσης τους στην τέχνη ή τη γεωμετρία. Είναι μια ευκαιρία να εμβαθύνουμε στην τέχνη, να αναπτύξουμε τον κριτικό μας σκεπτικισμό, και να εξερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ τέχνης και επιστήμης.

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι προς τον κόσμο της γεωμετρίας και της τέχνης, καθώς αναζητούμε την κρυφή γεωμετρία των ζωγράφων. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο της τέχνης και της επιστήμης!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γεωργία Δημητρακοπούλου