Τίτλος και θέμα: Ο τίτλος «Ο Νανόκοσμος στη Βιολογία» καθορίζει το βασικό θέμα του ομίλου, που επικεντρώνεται στη θεματική των Φυσικών Επιστημών και των σύγχρονων θεμάτων επιστήμης & τεχνολογίας.

Σκοπός και στόχοι: Ο σκοπός του Ομίλου είναι να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τους μαθητές σχετικά με τη νανοτεχνολογία και τον Νανόκοσμο, ενώ οι στόχοι του περιλαμβάνουν την εξοικείωσή τους με την νανοτεχνολογία, την κατανόηση της σημασίας της στην ιατρική, την αναγνώριση προϊόντων καθημερινής χρήσης που χρησιμοποιούν νανοτεχνολογία, την ενημέρωση για τις αρνητικές επιπτώσεις της νανοτεχνολογίας και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης.

Διάρθρωση: Η διάρθρωση του προγράμματος περιλαμβάνει διάφορα θεματικά επίπεδα με εισαγωγικά μαθήματα, πειραματικές δραστηριότητες, και συζητήσεις που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με τη νανοτεχνολογία. Θα υπάρξει συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ καθώς και του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Το πρόγραμμα επιδιώκει να εμπνεύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την νανοτεχνολογία και να ενημερώσει τους μαθητές για τα σύγχρονα θέματα της επιστήμης!

Ακολουθεί ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ιστοσελίδα της επιμορφώτριας κ. Ειρήνης Ανδρεάκου. Στην ενότητα “Ο  κόσμος του Νάνο”, θα ανεβαίνουν φύλλα εργασίας, λογισμικά ή βίντεο που χρησιμοποιούνται στις συναντήσεις της ομάδας!