Τίτλος και θέμα: Ο τίτλος «Στο εργαστήριο της Χημείας» καθορίζει το βασικό θέμα του ομίλου, που επικεντρώνεται στην εξάπλωση της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας στον τομέα της Χημείας μεταξύ των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου.

Σκοπός και στόχοι: Ο σκοπός είναι η προώθηση της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας στον τομέα της Χημείας μεταξύ των μαθητών Α’ και Β’ Λυκείου. Οι στόχοι περιλαμβάνουν την εμπλοκή των μαθητών σε πειραματικές δραστηριότητες για την κατανόηση των βασικών εννοιών της Χη μείας και την προετοιμασία τους για διαγωνισμούς όπως ο EUSO.

Διάρθρωση: Απευθύνεται σε μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου. Οι μαθητές συμμετέχουν σε πειραματικές δραστηριότητες και εξερευνούν θέματα Χημείας, παρουσιάζοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες μέσω μιας ιστοσελίδας. Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα δύο φορές την εβδομάδα μετά το τέλος του ωρολογίου προγράμματος στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου και περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τοπικούς φορείς.

Αυτή η πρόταση υπόσχεται να προσφέρει στους μαθητές μια εμβάθυνση στην Χημεία μέσω πειραματικών δραστηριοτήτων και συνεργασιών με φορείς της περιοχής, προετοιμάζοντάς τους επίσης για τον διαγωνισμό EUSO. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους για τη Χημεία και να εμπνευστούν από την επιστήμη και την καινοτομία!