Τίτλος και θέμα: «Όμιλος Κινηματογράφου και Ψηφιακής Δημιουργίας» – Εξερεύνηση του κόσμου του κινηματογράφου και της ψηφιακής δημιουργίας.

Ο σκοπός είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την τέχνη του κινηματογράφου και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της ψηφιακής δημιουργίας. Οι στόχοι περιλαμβάνουν επίσης την εξοικείωση με τις κινηματογραφικές τεχνικές, την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, την άσκηση στην αναζήτηση πηγών στο διαδίκτυο και τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους.

Διάρθρωση: Ο όμιλος θα λειτουργεί σε σχολική αίθουσα πληροφορικής και θα περιλαμβάνει διάφορα θεματικές ενότητες και δραστηριότητες. Οι μαθητές θα εξερευνήσουν τα είδη του κινηματογράφου, θα αναλύσουν αποσπάσματα από ταινίες που αποτέλεσαν σταθμό στον παγκόσμιο κινηματογράφο, θα δημιουργήσουν ψηφιακές αφίσες και βίντεο. Η αξιολόγηση θα βασίζεται στη συμμετοχή τους και την υλοποίηση εργασιών.

Αυτή η πρόταση προσφέρει μια πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές μας. Επιτρέπει την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών, ενθαρρύνει τη συνεργασία και το δημιουργικό ταλέντο των μαθητών, οι οποίοι μέσα από συνεντεύξεις και συνεργασίες με σκηνοθέτες κι επισκέψεις σε τόπους ενδιαφέροντος, θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη συμμετοχή σε μαθητικούς διαγωνισμούς ταινιών μικρού μήκους!