Τίτλος και θέμα: «Αστρονομία, Αστροφυσική, Διαστημική» – Εξερεύνηση του διαστημικού και αστρονομικού κόσμου.

Σκοπός και στόχοι: Ο σκοπός είναι να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τους μαθητές στον τομέα της αστρονομίας και της αστροφυσικής. Οι στόχοι περιλαμβάνουν την κατανόηση του ηλιακού συστήματος, των αστέρων, των γαλαξιών, και της εξέλιξης του Σύμπαντος, καθώς και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και ενδιαφέροντος για την επιστήμη.

Διάρθρωση: Ο όμιλος απευθύνεται σε μαθητές Α-Β-Γ Γυμνασίου και Α-Β Λυκείου και θα λειτουργεί 2 ώρες την εβδομάδα μετά το τέλος των μαθημάτων. Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν το ηλιακό σύστημα, τους πλανήτες, τους αστέρες, τους γαλαξίες, τη δημιουργία του Σύμπαντος, τις διαστημικές αποστολές, και πολλά άλλα. Η διδασκαλία θα βασίζεται σε διαδικτυακό υλικό και παρουσιάσεις. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχετικούς φορείς και θα υπάρχει συνεργασία με εξωτερικούς φορείς.

Αυτή η πρόταση υπόσχεται να εμπνεύσει τους μαθητές, να ενισχύσει το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη και το διάστημα, και να τους εξοπλίσει με κριτική σκέψη και σεβασμό για την επιστημονική αναζήτηση. Η συνεργασία με εξωτερικούς φορείς και η χρήση αξιόπιστου διδακτικού υλικού θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτών των στόχων!