Τίτλος και θέμα: «Δημιουργική ανάγνωση-δημιουργική γραφή» – Ενθαρρύνοντας τη δημιουργική έκφραση μέσα από την ανάγνωση και τη γραφή.

Σκοπός και στόχοι: Ο σκοπός είναι η ανάπτυξη των δημιουργικών δεξιοτήτων των μαθητών. Οι στόχοι περιλαμβάνουν την κριτική ανάγνωση, τη δημιουργία κειμένων και την συμμετοχή σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Μέσω της ενασχόλησης με τις τεχνικές αφήγησης, με τρόπο παιγνιώδη και διασκεδαστικό, θα μάθουν να αφηγούνται, να εκφράζονται, να γράφουν, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους. Η δημιουργική γραφή ασκεί θεραπευτική επίδραση (ενίσχυση αυτοεικόνας, δυνατότητα έκφρασης συναισθημάτων, αποδυνάμωση φόβου), επίσης λειτουργεί ως εκτόνωση για τους εφήβους.

Διάρθρωση: Ο όμιλος θα λειτουργεί για 2 ώρες την εβδομάδα και περιλαμβάνει επισκέψεις σε μουσεία και άλλους χώρους. Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου. Οι αναμενόμενοι μαθησιακοί στόχοι περιλαμβάνουν την καλλιέργεια της δημιουργικής γραφής και της φιλαναγνωσίας. Η διδακτική μεθοδολογία περιλαμβάνει ποικίλες προσεγγίσεις. Η θεωρία της λογοτεχνίας χρησιμοποιείται με εύληπτο και απλό τρόπο.

Η πρόταση αυτή προσφέρει μια ευκαιρία για την ανάπτυξη των δημιουργικών δεξιοτήτων των μαθητών και την ενίσχυση του ενδιαφέροντος τους για τη λογοτεχνία και την τέχνη. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενθάρρυνσης της δημιουργικότητας!