Με περηφάνια και χαρά, ανακοινώνουμε την συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Μαγνησίας, η οποία διεξήχθη για τρίτη συνεχή χρονιά, στην φιλόξενη αίθουσα του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Νέας Ιωνίας.

Μέσα από τον καταιγισμό ποιητικών δημιουργιών, η αίθουσα γέμισε με τη φωνή των μαθητών, των μαθητριών και των εκπαιδευτικών από διάφορα σχολεία της περιοχής, οι οποίοι παρουσίασαν με πάθος τις ποιητικές τους δημιουργίες.

Η πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλολόγων προς τους εκπαιδευτικούς της περιοχής να ενθαρρύνουν τους μαθητές τους στην ποιητική έκφραση απέδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου ξεχώρισε ιδιαιτέρως, παρουσιάζοντας έξι εξαιρετικά ποιήματα εμπνευσμένα από το θέμα του ονείρου. Η νεανική τους δροσερή ματιά και ο βαθύς προβληματισμός ανέδειξαν κείμενα που συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους.

Η ποιητική αναζήτηση των μαθητών περιέγραψε το φετινό θέμα του αφιερώματος, το όνειρο, με ποικίλες προσεγγίσεις και εκφραστικά μέσα. Από τα όνειρα του νου μέχρι την ενηλικίωση και το άγνωστο, οι μαθητές δημιούργησαν έναν πολύχρωμο καμβά από συναισθηματικές εικόνες και ιδέες.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες όλων των σχολείων για τις εξαιρετικές ποιητικές τους δημιουργίες καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Επίσης, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τις φιλόλογους τους σχολείου μας κυρίες Μπάμπου Στέλλα και Λυκοδήμου Ελένη για την αφοσίωσή τους και την άψογη προετοιμασία των μαθητών μας για αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση.