Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνώ μαζί σας για ένα θέμα που έχουμε συζητήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς: την ανησυχητική αύξηση της χρήσης στις ώρες του σχολείου, των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) από τα παιδιά.

Όπως γνωρίζετε, αυτή η επιδρομή των smartphones στην καθημερινότητα μας έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην συμπεριφορά, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη τoυς.

Παρατηρούμε πλέον συχνά περιστατικά όπου η υπερβολική χρήση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) δημιουργεί δυσκολίες στην προσοχή και στην συμμετοχή τους στα μαθήματα.

Οι μελέτες επιβεβαιώνουν αυτές τις ανησυχίες, ενώ η παρούσα κατάσταση στο σχολείο μας επιβεβαιώνει την ανάγκη λήψης μέτρων.

Θα ήθελα να ζητήσω την υποστήριξή σας σε ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης.

Μαζί, σχολείο και οικογένεια, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να περιορίσουν τη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων.

Προτείνω να θέσουμε όρια και να εφαρμόσουμε τις σχετικές κανονιστικές διατάξεις για τη χρήση των κινητών συσκευών κατά τις σχολικές ώρες.

Ταυτόχρονα, προτείνω να εξετάσουμε τη δυνατότητα παροχής απλών κινητών τηλεφώνων με περιορισμένες λειτουργίες στα παιδιά μας, ώστε να διατηρήσουμε την επικοινωνία μαζί τους ενώ ελαχιστοποιούμε τους κινδύνους.

Σας καλώ να συζητήσετε αυτές τις αλλαγές με τα παιδιά σας και να μας υποστηρίξετε σε αυτήν την προσπάθεια.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία σας και σας εύχομαι καλή Σαρακοστή με τους οικείους σας!

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής

Δημήτρης Σπανόπουλος