Σήμερα, 7-4-24 και ώρα 18.30-20.30, οι Ομάδες Προφορικής Ιστορίας του σχολείου μας και του Γυμνασίου Σκιάθου παρακολούθησαν μάθημα στην αίθουσα Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σχετικά με τα ψηφιακά εργαλεία για την επεξεργασία προφορικών μαρτυριών.

Η παρουσίαση έγινε από την κ. Ελένη Μπαρμπουδάκη, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που υποστηρίζει τεχνικά το Εργαστήριο Προφορικής Ιστορίας, με την ευθύνη του κ. Σμυρναίου, Καθηγητή Ιστορίας στο παιδαγωγικό Τμήμα του Π.Θ.

Οι μαθητές απόλαυσαν τη διδασκαλία και συνεργάστηκαν μεταξύ τους στην υλοποίηση των απαιτήσεων του Εργαστηρίου. Έδωσαν δε αμοιβαίες υποσχέσεις περαιτέρω αλληλεπίδρασης στην Ημερίδα που θα ακολουθήσει, για την προβολή των συνεντεύξεων που έλαβαν κατά τη διάρκεια της καινοτόμου δράσης.

Το σχολείο μας ευχαριστεί το Π.Θ. για τη σπουδαία αυτή συνεργασία, όπως και τον Δήμο Σκιάθου που μας χάρισε τρία σπουδαία βιβλία για τη γνωριμία με τη σκιαθίτικη παράδοση και τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη. Επιφυλάσσεται δε, ως προς την ανταπόδοση της ευεργεσίας.