Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε την οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος για την υγειονομική εξέταση και τις πρακτικές δοκιμασίες (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) για το έτος 2024.

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας εδώ: https://www.minedu.gov.gr/ypapegan/anakoinoseis/58149-17-04-24-17-06-28-9

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2023-2024), οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και οι απόφοιτοι των Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, κατέθεσαν αίτηση – δήλωση στα Λύκειά τους για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όσοι υποψήφιοι δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες, δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Όσοι απόφοιτοι διεκδικούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ με τη διαδικασία του 10% των θέσεων εισακτέων, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες. Αυτοί οι υποψήφιοι δεν υποβάλλονται σε νέες πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

Κατά την προσέλευσή τους στις Επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Δύο (2) μικρές φωτογραφίες.
  • Το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους, με τον κωδικό αριθμό του υποψηφίου.
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας.
  • Ιατρικές εξετάσεις από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή ιδιώτη γιατρό, περιλαμβανομένης βεβαίωσης οπτικής οξύτητας, ακτινογραφίας θώρακα με σχετική γνωμάτευση και καρδιογράφημα με σχετική γνωμάτευση.

Είτε αντί των ανωτέρω ιατρικών εξετάσεων:

  • αντίγραφο δελτίου υγειονομικής εξέτασης ή βεβαίωση ικανότητας στα οποία θα αναγράφεται ότι ο υποψήφιος έχει κριθεί κατάλληλος από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές των Στρατιωτικών Σχολών ή των Αστυνομικών Σχολών ή των Σχολών Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή των Σχολών Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας (Αγωνίσματα) για την εισαγωγή τους στα Τ.Ε.Φ.Α.Α., υποβάλλουν σχετική αίτηση μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά κατά την πρώτη ημέρα προσέλευσής τους στις έδρες των Επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας οι οποίες θα ανακοινωθούν σε επόμενο Δελτίο Τύπου.