Το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου, μετά από επιτυχή αξιολόγηση των δράσεων του στο πλαίσιο του προγράμματος European Parliament Ambassador School (EPASκαι βαθμολογία 100/100 (βαθμολογία που συγκέντρωσαν ελάχιστα σχολεία στην Ελλάδα), κατέκτησε τον τίτλο “Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου“ για το έτος 2022-2023.

Το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου συμμετείχε στο πρόγραμμα για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2022-23 με 6 εκπαιδευτικούς, 12 μαθητές και περισσότερους από 20 εθελοντές μαθητές του σχολείου. Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι καθηγητές: Αναστασίου Βιργινία, Κοσμάς Χάρης, Λυκοδήμου Ελένη, Μπατζούκη Κλεοπάτρα, Παπανικολάου Δημήτρης, Τσολάκης Σάββας.

Οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, θα τιμηθούν με τον τίτλο του Junior Ambassador και Senior Ambassador αντίστοιχα, αναλαμβάνοντας να συνεχίσουν την εκστρατεία ενημέρωσης της σχολικής και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας σε ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα τιμητικά διπλώματα στα σχολεία και τους “πρέσβεις” θα απονεμηθούν εντός του φθινοπώρου σε σχετική τελετή στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Τα μέλη της ομάδας του προγράμματος υλοποίησαν με επιτυχία εκπαιδευτικές δράσεις που σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σε ένα μαθησιακό περιβάλλον που δημιουργεί διαρκώς ευκαιρίες για ανάδειξη και καλλιέργεια των ικανοτήτων και δεξιοτήτων όλων των μαθητών/τριών.

Συγκεκριμένα, η ομάδα ασχολήθηκε με βασικές πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα. η παραπληροφόρηση και τα fake news, το μέλλον της νεολαίας, το περιβάλλον, την ισότητα και την ψηφιακή μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο διοργάνωσε και συμμετείχε σε συζητήσεις με την υφυπουργό Παιδείας κυρία Μακρή, τους ευρωβουλευτές κύριο Παπαδημούλη, κύριο Κυμπουρόπουλο, την κυρία Κουντουρά, τη δικαστή και μέλος της Επιτροπής Ασύλου κυρία Αγγέλη, δημοσιογράφους τοπικών μέσων κι εκπροσώπους του Europe Direct Thessaly.

Το σχολείο επίσης διοργάνωσε εκδηλώσεις για την υποστήριξη των Ευρωπαϊκών Βραβείων Sakharov και LUX, για την Ημέρα της Γυναίκας και την Ημέρα της Ευρώπης. Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κυρία Κολυνδρίνη, η ευρωβουλευτής κυρία Ασημακοπούλου και πολλοί άλλοι.

Η Σχολική κοινότητα του 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου αισθάνεται υπερήφανη για τη φετινή βράβευση με βαθμό 100/100 αλλά και υπεύθυνη για τη συνέχιση και περαιτέρω ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του σχολείου μέσα από νέες δράσεις, με όραμα και ενθουσιασμό.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις της περασμένης χρονιάς που οδήγησαν σε αυτήν την τιμητική διάκριση.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100087976995335  (2nd Model Lyceum of Volos – EU Parliament Ambassador Programme) και https://2ndprotypogelvolou.blogspot.com/ 

Leave a comment