Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή και στις 3 τάξεις του 2ου Προτύπου Γενικού Λυκείου Βόλου για το επόμενο σχολικό έτος 2024-2025.

Οι θέσεις που διατίθενται για το επόμενο σχολικό έτος είναι οι εξής: 100 μαθητές για την Α’ Λυκείου, 2 μαθητές για τη Β’ Λυκείου και 14 μαθητές για τη Γ’ Λυκείου.

Οι αιτήσεις για την Α’ Λυκείου θα υποβάλλονται από τους γονείς των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.iep.edu.gr/services/pps/

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινά από σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, έως την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 23:59.

Δείτε σε μορφή video τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης: https://www.youtube.com/watch?v=7zPDioqWoQ8&t=1s&ab_channel=GrammatiaDEPPSDEPPS

Δείτε τις συχνές ερωτήσεις για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα σχολεία: https://depps.minedu.gov.gr/?p=11682

Ήδη εκδόθηκε σε ΦΕΚ η αριθμ. 25451/Δ6/11.3.2024 «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα Σχολεία, Πειραματικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία» (B’ 1671) Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν στην εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια των μαθητών ή έχει εξουσιοδοτηθεί νομίμως, κατά την υποβολή της αίτησής τους, μπορούν να συμπληρώσουν το κινητό τους τηλέφωνο, στο οποίο θα λάβουν 2 ενημερωτικά γραπτά μηνύματα (SMS):

α. για το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα διαγωνισθεί ο /η υποψήφιος/α.

β. τον κωδικό της αίτησής του/της καθώς και για τα αποτελέσματα των Πρότυπων Σχολείων.

Για την Α’ Λυκείου, προγραμματίζουμε να δεχτούμε συνολικά 100 νέους μαθητές, εκ των οποίων, περίπου 85 αναμένεται να προέλθουν από το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου.

Οι υπόλοιπες περίπου 15 θέσεις θα καλυφθούν μέσω της δοκιμασίας δεξιοτήτων.

Η δοκιμασία αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, και θα αξιολογήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των υποψηφίων σχετικά με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας και τα μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

Σας παρέχουμε πρόσβαση σε θέματα εισαγωγής στα Πρότυπα Γενικά Λύκεια των τελευταίων 10 ετών μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:  https://2lyk-volou.mag.sch.gr/%ce%bd%ce%ad%ce%b1/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-2024-2025-%cf%84%ce%b5%cf%83%cf%84-%ce%b4%ce%b5%ce%be%ce%b9

Επιπλέον, προγραμματίζουμε να δεχτούμε 2 νέους μαθητές στη Β’ Λυκείου και 14 νέους μαθητές στη Γ’ Λυκείου.

Οι αιτήσεις για αυτές τις τάξεις θα υποβάλλονται στη Γραμματεία του σχολείου μας από σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, έως την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 14:00.

Σε περίπτωση που o αριθμός των αιτήσεων για τις θέσεις των τάξεων Β’ και Γ’ Λυκείου υπερβαίνει τις παραπάνω θέσεις, θα πραγματοποιηθεί δοκιμασία δεξιοτήτων τρεις (3) ημέρες πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025, η οποία θα οργανωθεί από το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠ.Ε.Σ.) και τα όργανα διοίκησης του 2ου Προτύπου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Oδηγίες για τις εξετάσεις:

Πριν τις εξετάσεις:

  • Διεξαγωγή της δοκιμασίας:
    • Η δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου στο 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου, Σταδίου 1, Τ.Κ. 38222, στην περιοχή του Αναύρου.
    • Η ταξινόμηση σε αίθουσες θα ανακοινωθεί την ημέρα των εξετάσεων στους πίνακες ανακοινώσεων του σχολείου κατά την είσοδο των υποψηφίων.
  • Κατανομή επιτηρητών και μαθητών:
    • Η κατανομή θα ανακοινωθεί κατά την προσέλευση στο σχολείο την ημέρα των εξετάσεων.
  • Σημαντικές Οδηγίες για τους Υποψηφίους:
    • Πρέπει να έχουν μαζί τους έγγραφα ταυτοπροσωπίας σε ισχύ και εκτυπωμένη αίτηση από την πλατφόρμα των αιτήσεων με τον εξαψήφιο κωδικό.

Την ημέρα των εξετάσεων:

  • Έναρξη δοκιμασίας:
    • Το σχολείο θα ανοίξει στις 9:00 (μία ώρα πριν την έναρξη της δοκιμασίας στις 10:00 π.μ.).
    • Διάρκεια της δοκιμασίας: 180 λεπτά (3 ώρες), με προβλεπόμενη παράταση 45 λεπτών για υποψήφιους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Απαραίτητα έγγραφα:
    • Απαραίτητη η προσκόμιση έγγραφων ταυτοπροσωπίας και αποδεικτικού υποβολής αίτησης.
  • Αποχώρηση:
    • Επιτρέπεται μία ώρα μετά την έναρξη της δοκιμασίας.

Εξοπλισμός για τις εξετάσεις:

  • Επιτρεπόμενα είναι ένα μπουκάλι νερό, ένα σκούρο μπλε ή μαύρο στυλό διαρκείας και γεωμετρικά όργανα.
  • Απαγορεύεται το διορθωτικό, η γόμα και η αριθμομηχανή. Τα κινητά τηλέφωνα και τα smart watches πρέπει να παραδοθούν στους επιτηρητές.

Διαδικασία εξέτασης:

  • Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν ερωτήσεις σε δύο τομείς: Κατανόηση Κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικά.
  • Οι ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής και η συνολική αξιολόγηση είναι 100 μονάδες χωρίς αρνητική βαθμολόγηση.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση των απαντήσεων:

  • Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να αναφέρουν το όνομά τους στο απαντητικό φύλλο, μόνο τον εξαψήφιο κωδικό.
  • Οι απαντήσεις πρέπει να σημειωθούν με μαύρο στυλό, συμπληρώνοντας μόνο τον κύκλο της σωστής απάντησης.

Ολοκλήρωση εξέτασης:

  • Οι υποψήφιοι παραδίδουν τα απαντητικά φύλλα στους επιτηρητές μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης για αξιολόγηση από την Επιτροπή Εξετάσεων του σχολείου.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του σχολείου μας στα παρακάτω στοιχεία: τηλέφωνο 2421039566 ή email: mail@2lyk-volou.mag.sch.gr.

Ενημερωθείτε σχετικά και από την ιστοσελίδα μας: https://2lyk-volou.mag.sch.gr/

Ο Διευθυντής

Δημήτριος Σπανόπουλος

2ο λυκειο βολου