Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την πρωτοβουλία του 2ου Προτύπου Γενικού Λυκείου Βόλου, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου.

Μια αντιπροσωπεία της Β’ τάξης, πήρε συνέντευξη από τον κ. Γεώργιο Σκόνδρα, Ανθυπαστυνόμο και Σύνδεσμο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Ο διάλογος αυτός περιελάμβανε συζητήσεις για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό, τις ποινικές και αστικές συνέπειες του, καθώς και την σημασία της έγκαιρης και αξιόπιστης ενημέρωσης της σχολικής κοινότητας σχετικά με τα αίτια που οδηγούν σε εκφοβιστική συμπεριφορά.

Ο κ. Σκόνδρας, με την εμπειρία του και το επικοινωνιακό του ταλέντο, μετέφερε τη γνώση του στους μαθητές και μαθήτριες, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες τους και προσφέροντας την υποστήριξή του σε περίπτωση που χρειαστεί.

Στη συνέχεια, οι μαθητές-τριες, υπό την καθοδήγηση της κας Αρχοντή Βασιλικής, ΠΕ 06 και υπεύθυνης της ομάδας πρόληψης κατά του σχολικού εκφοβισμού του σχολείου, μετέτρεψαν τη συνέντευξη σε podcast μέσω του ψηφιακού εργαλείου Podbean. Το podcast αυτό είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: The vickyarchondi76’s Podcast – Safe Internet & Cyber Bullying | Free Listening on Podbean App

Με την παρούσα πρωτοβουλία, επιδεικνύουμε την αποφασιστικότητά μας να προασπίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία στο περιβάλλον του σχολείου μας και καταδεικνύουμε ότι είμαστε απολύτως αντίθετοι σε αυτές τις πρακτικές, προσκαλώντας όλη τη σχολική μας κοινότητα να ενωθεί σε αυτήν την προσπάθεια, υψώνοντας τη φωνή μας κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας.