Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 23 Απριλίου 2024, η ημέρα φιλαναγνωσίας στο σχολείο μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Μέσα από συστηματική προσπάθεια και αφοσίωση, οι εκπαιδευτικοί μας, η κ. Στέλλα Μπάμπου, ο κ. Χαράλαμπος Κοσμάς και ο κ. Δημήτρης Παπανικολάου, επιτέλεσαν έναν φιλόδοξο στόχο: τη δημιουργία της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

Με τη γενναιοδωρία των γονέων και των εκδοτικών οίκων, η βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με πολυάριθμα βιβλία, προσφέροντας ένα πλούσιο φάσμα λογοτεχνικών έργων στους μαθητές μας.

Η κ. Ελένη Λυκοδήμου δημιούργησε τη Λέσχη Ανάγνωσης γονέων και εκπαιδευτικών, έναν χώρο αμοιβαίας ανταλλαγής αναγνωστικών εμπειριών, προάγοντας την κουλτούρα της ανάγνωσης σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να συμμετέχουν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, εντός και εκτός του σχολείου, προωθώντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Σήμερα, στην ημέρα φιλαναγνωσίας, η σχολική σύμβουλος των φιλολόγων κ. Αρετή Τζανετοπούλου και οι φιλόλογοι μας κ. Μαριάνθη Γάκη, κ. Στέλλα Μπάμπου και κ. Ελένη Λυκοδήμου μοιράστηκαν με τους μαθητές τις αγαπημένες τους αναγνωστικές εμπειρίες.

Παράλληλα, η φιλόλογος και συγγραφέας κ. Ασημένια Σαράφη ξενάγησε τους μαθητές μας στη διαδικασία της συγγραφής ενός λογοτεχνικού έργου και ανέδειξε τη σπουδαιότητα της λογοτεχνίας έναντι της κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής αφήγησης.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχημένης ημέρας φιλαναγνωσίας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να επιτύχουμε τον δύσκολο στόχο της φιλαναγνωσίας για τους εφήβους μαθητές μας.