Ο όμιλος «Νανόκοσμος στη Βιολογία» πραγματοποίησε στις 15/12/2023 εκπαιδευτική επίσκεψη στο τμήμα Ιατρικής  και  στο τμήμα Βιοχημείας  – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές επισκέφτηκαν το εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο οποίο η κ. Μηνά Παρασκευή και ο κ. Βόντας Αλέξανδρος ενημέρωσαν τους μαθητές για τους τρόπους μετάδοσης, πρόληψης καθώς και ανίχνευσης μιας ιδιαίτερης κατηγορίας μικροβίων, των ιών. Ειδικότερα οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν Μικροβιολογικά Εργαστήρια ασφάλειας επιπέδου τύπου 2 και να παρακολουθήσουν μεθόδους και τεχνικές καλλιέργειας, παρατήρησης και ανίχνευσης ιών, οργανισμών μεγέθους νανόμετρων.

Επιπλέον επισκέφτηκαν το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας όπου ο κ. Ματθιόπουλος Κωνσταντίνος και οι διδάκτορες του τμήματος ενημέρωσαν τους μαθητές για τους τρόπους επεξεργασίας, πολλαπλασιασμού και τροποποίησης του DNA διάφορων οργανισμών όπως μυκητών, φυτών και εντόμων.

Μέσω αυτής της επίσκεψης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον τρόπο λειτουργίας των εργαστηρίων, να συζητήσουν με φοιτητές και να ενημερωθούν σχετικά με τον τομέα της έρευνας.