Το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης με αντικείμενο την Κλιματική Κρίση και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 12:30.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών μας σχετικά με την σημασία της Πράσινης Ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Οι πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή μας και οι επιπτώσεις τους στο Θεσσαλικό κάμπο και στη γεωργία μας ενθάρρυναν να αφιερώσουμε περισσότερη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ενώ παράλληλα συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη δράσης για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση αυτή θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον κ. Ηλία Ελευθεροχωρινό, διακεκριμένο καθηγητή Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ένα πρόσωπο με εξαιρετική επιστημονική πορεία και πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Σας προσκαλούμε σε αυτήν την εκδήλωση, η οποία οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και θα λάβει χώρα στο σχολείο μας την Τετάρτη 10/4/2024 στις 12:30.

Είναι μια ευκαιρία για ενημέρωση και συνεισφορά στην κοινή μας προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.