Μία σεμνή και συγκινητική εκδήλωση διοργάνωσε το σχολείο μας, για να αναδείξει σήμερα, 83 χρόνια μετά, το ήθος εκείνου του λαού και τους τρόπους με τους οποίους απάντησε στην απρόκλητη επίθεση απέναντι στην αξιοπρέπεια και την ελευθερία του, την 28η Οκτωβρίου 1940. Και πώς η λογοτεχνία, με την ευαισθησία και την εγρήγορσή της, κρατά άσβεστη τη φλόγα της Μνήμης.

Έξοχα ποιήματα και  σπουδαία τραγούδια έντυσαν μία σφιχτή και κατατοπιστική ιστορική αφήγηση, όπου διατυπώνεται ποιητικά η ιστορική περιπέτεια του ελληνικού λαού αλλά και του ανθρώπου διαχρονικά. Τα αλβανικά βουνά γίνονται το σκηνικό της ιστορίας, του σκότους και του φωτός, της αλήθειας και των μύθων,  το θεμέλιο της ποιητικής μνήμης, η οποία είναι διαρκής, με πολλά πονεμένα βιώματα σαν άκαυτη βάτος, και λυτρωτική σαν πασχαλιά αναστάσιμη.

Και όλη αυτή η πίκρα προεκτείνεται και γίνεται υπόθεση οικουμενική: η λευτεριά, η πείνα, οι εκτελέσεις, η προσδοκία της δικαιοσύνης, ο θάνατος. Θέματα που αναδεικνύονται με ρεαλισμό, αλλά και ελπίδα.  Η Άνοιξη φαίνεται πάντα να είναι κοντά, ακόμα και στις πιο τραγικές ώρες.

Ακολούθησε ένα σύντομο αλλά βαθιάς σημασίας θεατρικό δρώμενο, για την απώλεια της ευαισθησίας και την αναγκαιότητα διατήρησης της ιστορικής Μνήμης.

Οργάνωση γιορτής (με αλφαβητική σειρά)

Γάκη Μαριάνθη, Δημητρακοπούλου Γεωργία, , Μανδάλου Παναγιώτα, Παπανικολάου Δημήτριος

Συμμετέχοντες μαθητές

Γεωργούδη Βασιλική

Ζιάκα Δήμητρα

Ζιάκα Ιωάννα

Καμήτα Μαρκέλλα

Παπαρούνα Ελένη

Παυλή Λυδία

Ρίζος Δημήτριος

Σκαρλάτος Αλέξανδρος

Σκολαρίκη Αναστασία

Σπανοδήμου Απωλλίνα

Τάσιος Γεώργιος

Τους ευχαριστούμε θερμά για τον ζήλο που επέδειξαν για την επιτυχία της εκδήλωσης