Με μεγάλη χαρά, το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», τη «Λέσχη Ανάγνωσης γονέων και εκπαιδευτικών» του Σχολείου, καθώς και τον «Όμιλο Δημιουργικής Γραφής» του Σχολείου, σας προσκαλούν σε μια διπλή εκδήλωση που θα διεξαχθεί την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή Φιλαναγνωσίας», ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και η «Ημέρα Ενημέρωσης Γονέων».

Πρόγραμμα της Γιορτής Φιλαναγνωσίας:

1ο Μέρος: 10.00 – 11.00 «Μοιραζόμαστε τις αναγνωστικές μας εμπειρίες»

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η αγαπημένη σχολική σύμβουλος των φιλολόγων κ. Αρετή Τζανετοπούλου, μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας, κ. Γάκη Μαριάνθη, κ. Μπάμπου Στέλλα και κ. Λυκοδήμου Ελένη, θα μοιραστούν με τους μαθητές της Α΄ Λυκείου τις αναγνωστικές τους εμπειρίες.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε νέους συγγραφείς, να μοιραστούμε μαζί σας τις αγαπημένες μας ιστορίες και να εμπνευστούμε για μελλοντικές αναγνωστικές εξερευνήσεις.

2ο Μέρος: 11.15 – 12.30 «Στο εργαστήρι του συγγραφέα»

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι «Junior Ambassadors» του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», σε συνεργασία με τους μαθητές της Β΄ Λυκείου, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη δημιουργική διαδικασία της συγγραφής μέσα από τα μάτια μιας συγγραφέως και φιλολόγου, της κ. Ασημένιας Σαράφη.

Οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα κίνητρα και τις σκέψεις που οδήγησαν τη συγγραφέα κ. Ασημένια Σαράφη στη δημιουργία των έργων της.

Μέσα από μια ζωντανή συζήτηση, θα αναδειχθούν οι τεχνικές, οι δυσκολίες και οι χαρές που συνοδεύουν τη δημιουργία ενός βιβλίου.

«Ημέρα Ενημέρωσης Γονέων» από τις 9:00 μέχρι τις 13:00

Την ίδια ημέρα, την Τρίτη 23 Απριλίου από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:15 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η «Ημέρα Ενημέρωσης Γονέων», κατά την οποία θα συζητήσουμε θέματα που απασχολούν εσάς και τα παιδιά σας.

Δωρεά λογοτεχνικών βιβλίων για τη δανειστική μας βιβλιοθήκη

Η φιλόλογος του σχολείου μας, η αγαπημένη κ. Στέλλα Μπάμπου, έχει αναλάβει φέτος το δύσκολο έργο του εμπλουτισμού της σχολικής μας βιβλιοθήκης.

Καλούμε τους γονείς και τους φίλους του σχολείου την ίδια ημέρα, την Τρίτη 23 Απριλίου από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:15 μ.μ., να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του 2ου Προτύπου Γενικού Λυκείου Βόλου προσφέροντας λογοτεχνικά βιβλία.

Σας περιμένουμε με χαρά και ανυπομονούμε για αυτές τις ξεχωριστές στιγμές πολιτισμού και επικοινωνίας μαζί σας.